SEO
Допомогти


Чому варто вживати більше білка?

Чому варто вживати більше білка?

Вживання білка має велике значення для всіх людей, але особливо це стосується випадків, коли людина намагається схуднути або бореться з проблемами обміну речовин. Більшість людей отримують достатньо білка з їжі, щоб запобігти його дефіциту, але деяким людям було б краще, якби споживання білка було набагато вище. Результати багатьох досліджень демонструють, що дієта з високим вмістом білка має значні переваги для зниження ваги та покращення обміну речовин. Про все по порядку.

1. Білок знижує апетит та рівень голоду

Жири, вуглеводи та білки мають різний вплив на організм. Дослідження підтверджують, що білок “дарує” найбільше насичення. Це допомагає людині почуватися більш ситою, споживаючи при цьому менше їжі. Причиною цього є зниження рівня гормону голоду греліну. Також білок “відповідальний” за підвищення рівня пептиду YY, гормону, який змушує вас почуватися ситим. Такий вплив на апетит може бути дуже сильним. В одному дослідженні збільшення споживання білка з 15% до 30% калорій змусило жінок з надмірною вагою скоротити кількість споживаних калорій на день на 441 одиницю. Якщо вам потрібно скинути вагу, подумайте над заміною деяких вуглеводів і жирів білком.

2. Білок відповідає за збільшення м'язової маси та сили

Білок – це свого роду будівельний матеріал для м'язів. Саме тому його вживання допомагає у підтримці м'язової маси та сприятливо впливає на зростання м'язів під час силових тренувань. Підтримка високого рівня споживання білка також допоможе запобігти втраті м'язової маси під час зниження ваги.

3. Білок є необхідним для кісток

Є міф, за яким білок є шкідливим для кісток. Його основою є те, що білок є причиною збільшення кислотного навантаження в організмі, що призводить до вилуговування кальцію з кісток з метою нейтралізації кислоти. Проте проведені дослідження підтверджують, що білок, зокрема тваринний, навпаки, має велику користь для здоров'я кісток. Люди, які їдять більше білка, як правило, краще зберігають кісткову масу з віком та мають набагато менший ризик остеопорозу та переломів у літньому віці. Це особливо актуально для жінок, які мають високий ризик розвитку остеопорозу після менопаузи.

4. Зменшує потяг до їжі

Тяга до їжі відрізняється від звичайного голоду. Справа не тільки в тому, що вашому тілу потрібна енергія чи поживні речовини, а й вашому мозку потрібна нагорода. Тим не менш, потяг до їжі неймовірно важко контролювати, особливо це складно у вечірній час. Один із найкращих методів профілактики такої тяги є збільшення споживання білка. Одне дослідження за участю чоловіків із надмірною вагою показало, що збільшення кількості білка до 25% калорій мінімізує потяг до їжі на 60%, а бажання перекусити на ніч – удвічі. Це може бути опосередковано покращенням функції дофаміну, одного з основних гормонів мозку, що беруть участь у тязі та залежності. Це, зрештою, сприяє зниженню кількості споживаних калорій і, відповідно, зниженню ваги.

Одне дослідження показало, що жінки з надмірною вагою, які споживали 30% білкових калорій, втратили близько 5 кг за 3 місяці, хоча вони і не обмежували свій раціон навмисно. Білок корисний також для спалювання жиру при навмисному обмеженні калорій. Звичайно, схуднення – це лише початок. Підтримка втрати ваги є набагато складнішим завданням для більшості людей. Було доведено, що помірне збільшення споживання білка допомагає підтримувати вагу.

5. Покращує обмін речовин та прискорює процес жироспалювання в організмі

Їжа може на нетривалий проміжок часу підвищити метаболізм. Це пов'язано з тим, що тіло використовує калорії для перетравлення та використання поживних речовин, які містяться в продуктах, що споживаються. Це називається термічним ефектом їжі. Однак не всі продукти однакові щодо цього. Фактично, білок має набагато більший термічний ефект, ніж жир або вуглеводи – 20-35% порівняно з 5-15%. Було доведено, що високе споживання білка значно прискорює обмін речовин і збільшує кількість калорій, що спалюються.

6. Знижує кров'яний тиск

Високий кров'яний тиск є найбільш поширеною причиною серцевих нападів, інсультів та хронічної хвороби нирок. Збільшення кількості споживаного білка сприяє зниженню кров'яного тиску.

7. Не шкодить здоровим ниркам

Багато людей помилково вважають, що високе споживання білка шкодить ниркам. Це правда, що обмеження споживання білка може принести користь людям із існуючим захворюванням нирок. Високе споживання білка може завдати шкоди людям із проблемами нирок, але воно не має жодного значення для людей із здоровими нирками.

8. Допомагає тілу відновитись після травми

Білок відповідає за формування основних будівельних блоків тканин та органів. Численні дослідження свідчать, що вживання більшої кількості білка після травми допоможе прискорити відновлення.

Підтримання оптимальної кількості білка в організмі може допомогти протеїн WPC80.eu (900 g, cappuccino). Придбати оригінальну продукцію з тими та іншими смаками можна в нашій преміум-аптеці. Ми пропонуємо найкращі умови для покупки для своїх клієнтів, а саме доступні ціни, різні варіанти оплати та доставки продукції, що поставляється.